Toate drumurile nu mai duc la București: cea mai mare scădere a populației. Ce arată ultimul recensământ?

Specialiștii au constatat că populația Bucureștiului a scăzut în special în ultimii ani, mai cu seamă după creșterea spectaculoasă a localităților din Ilfov.

Recensământul Populației și Locuințelor a stabilit că există o serie de probleme și controverse în această privință. Mai exact, este vorba despre: blocarea în mai multe rânduri a platformei de autorecenzare, formularea anumitor întrebări, criza de recenzori și suspiciuni legate de securizarea necorespunzătoare a datelor.

Cele menționate au fost dublate în unele cazuri și de reticența românilor în completarea unor chestionare online. Cea mai mare scădere este chiar în București. Cu toate astea, nici reședințele de județe din țară nu stau mai bine la acest capitol.

„La București am pierdut foarte mulți dintre locuitori, dar a crescut foarte mult Ilfovul, capitala trebuie privită în raport cu datele din Ilfov. Avem localități precum Otopeni, Corbeanca, Roșu, Berceni, foarte aproape de capitală și unde locuiesc o parte din cei care își desfășoară activitatea aici”, subliniază Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt pentru RPL 2021 din partea Institutului Național de Statistică (INS).

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments