Dezbatere la Universitatea Româno-Americană: tinerii și companiile își discută așteptările

O dezbatere importantă a fost organizată de Universitatea Româno-Americană, acolo unde tinerii și companiile și-au expus așteptările pentru piața de muncă.

Expunerea generației noi la mediul de afaceri încă din facultate este esențială pentru alinierea așteptărilor lor cu cele ale angajatorilor. Mai exact, aceasta este una din principalele concluzii ale dezbaterii ,,Generația viitoare: inserția tinerilor pe piața muncii”, organizată cu prilejul RAU Job Fair.

,,Universitatea Româno-Americană este singura instituție privată de învățământ superior inclusă în topul celor mai bune 25 de universități din țară, realizat de către Ministerul Educației și ARACIS, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Printre criteriile de evaluare s-au aflat rata de angajare a absolvenților, câștigurile salariale medii ale acestora și stagiile de practică susținute de instituție.

Este astfel susținut faptul că, din perspectiva pregătirii tinerilor pentru cariere de succes, avem metode recunoscute de instituții reputate pentru eficiența lor la nivel global”, a declarat Prof. Univ. Dr. Habil. Costel Negricea, rectorul Universității Româno-Americane.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 28 martie, iar în cadrul ei au participat reprezentanții Universității Americane, reprezentanți HR ai unor companii de top din România, precum PwC, ACCOR, Capgemini, Poșta Română, absolvenți ai universității și studenți.

Discuția a urmărit subiecte precum: ce își doresc studenții, ce caută companiile companiile și cum se poziționează universitatea, în relația cu piața muncii.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments