Bilanț cutremur Turcia: numărul morților și explicația specialiștilor despre seismul devastator

Cutremurul violent care a lovit sudul Turciei și Siria vecină a fost unul devastator din cauza mai multor factori. Din păcate, numărul morților crește de la o zi la alta, iar salvatorii încă încearcă să găsească oameni în viață.

Seismul care a avut 243 de replici s-a soldat cu 4.825 de persoane decedate. Din fericire, peste 7.800 de oameni au reușit să fie salvați.

În timpul acesta, specialiștii susțin că impactul uriaș a fost din cauza momentului producerii, locației și a clădirii prost construite.

Pământul s-a cutremurat la orele 04:17, iar toți cei care dormeau în acel moment au fost ,,prinși sub dărâmături când casele lor s-au prăbușit”, a declarat Roger Musson, cercetător la British Geological Survey.

În plus, construcția caselor „nu prea corespundea unei zone cu risc de cutremure majore”, a explicat Musson, autor al unei cărţi consacrate cutremurelor. Acest lucru ar putea explica faptul că falia seismică pe care se aflau aceste locuințe a fost relativ calmă în trecut.

„Rezistenţa infrastructurii este, din păcate, inegală în sudul Turciei şi, mai ales, în Siria. Prin urmare, salvarea de vieţi depinde acum de rapiditatea echipelor de salvare”, a afirmat Carmen Solana, vulcanolog la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments