Povestea Prințesei Martha Bibescu: a făcut parte dintr-o familie din înalta societate a Bucureștiului interbelic

Prințesa Martha Bibescu s-a născut pe 28 ianuarie 1889 și a provenit din cele mai vechi și ilustre familii românești din înalta societate a timpurilor de atunci. Mai exact, ea era înrudită și cu domnitorul moldovean Constantin Mavrocordat.

Martha Lahovary s-a lăsat cuprinsă de farmecul Prințului George Valentin Bibescu încă de vremea în care nici nu împlinise 16 ani. Din păcate, aceasta nu a reușit să trăiască o iubire ca-n povești și așa cum ar fi visat orice tânără de vârsta ei, pentru că Prințul Bibescu adora infidelitățile scandaloase care ajunseseră cu voia sa la urechile tuturor din București.

Din păcate, dezamăgirea Prințesei a fost și mai mare după ce a înțeles care îi va fi viitorul lângă el. Soarta a făcut ca la 17 ani să devină mama Valentinei, singura descendentă a noii familii Bibescu.

După nașterea sa, drumurile părinților ei s-au despărțit, ei trăindu-și fără regrete sau ascunzișuri iubirile extraconjugale.

Cu toate astea, ea devine cunoscută după ce aduce în lumină un jurnal de călătorie în limba franceză intitulat: ,,Cele opt paradisuri”, astfel bucurându-se de o pasiune care avea să îi ofere în sfârșit iubirea oamenilor, dar și un alt scop.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments