Garry Kasparov revine la București: cel mai mare șahist din toate timpurile se pregătește pentru circuitul mondial GCT 2023 din luna mai

Garry Kasparov revine la București pentru deschiderea primei etape a circuitului național Grand Chess Tour 2023. Etapa care va avea loc în Capitală deschide circuitul și reunește 10 dintre cei mai buni șahiști ai lumii de la ora actuală.

În competiție vor juca și doi dintre cei mai valoroși șahiști ai României: Bogdan Deac și Richard Rapport. Alături de aceștia își va face loc Kasparov, care va deschide prima etapă pe data de 5 mai a.c.

,,Faptul că 10 dintre cei mai buni jucători de șah ai lumii se vor confrunta, la București, deja pentru a patra oară, într-o competiție de talie internațională, transformă capitala României într-un hub al acestui sport al minții.

Prezența Marelui Maestru Garry Kasparov la București, în deschiderea circuitului Grand Chess Tour 2023, ne onorează de fiecare dată și reprezintă ocazia perfectă de a încuraja tinerii să descopere și să se perfecționeze în tainele acestui sport extraordinar”, precizează președinta Fundației Superbet, Augusta Dragic.

Fondul de premiere din ediția care urmează să aibă loc este asigurat de principalii sponsori: Fundația Superbet și Saint Louid Chess Club. De asemenea, Federația Română de Șah va fi organizator și partener al etapei de la București, împreună cu Fundația Superbet.

Ierarhia jucătorilor înscriși în etapa de la București a turneului GCT 2023

Alireza Firouzja
Ding Liren
Ian Nepomniachtchi
Fabiano Caruana
Anish Giri
Wesley So
Maxime Vachier-Lagrave
Jan-Krzysztof Duda
Richard Rapport 
Bogdan-Daniel Deac

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments