Delegația Operei Naționale București, la Seoul, Daegu și Busan: aniversare de 15 ani de parteneriat strategic între România – Republica Coreea

O delegație a Operei Naționale București a efectuat o vizită de succes în Republica Coreea în contextul celor 15 ani de parteneriat strategic România-Republica Coreea.

Acest eveniment a luat naștere în urma invitației mai multor instituții de profil din ,,Țara dimineților liniștite”. În cadrul întâlnilor avute în Coreea au participat Ministrul Culturii (Lucian Romașcanu) și ambasadorul României în Republica Coreea (Cezar Armeanu).

Un obiectiv din această deplasare a fost acela de a reîntări relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări. Prima revedere a fost cu Choi Sang-Ho, directorul artistic al Korea National Opera.

Programul a continuat ulterior și cu o deplasare la Daegu, al patrulea oraș ca mărime din Coreea de Sud, după Seoul, Busan și Incheon. După turul Daegu Opera House Theatre, s-a semnat un protocol de colaborare între Opera Națională București și Daegu Opera House.

Ministrul Culturii a declarat după eveniment: „Ne bucurăm să împărtășim atât de multe aspecte concrete cu teatre de operă din Coreea. Am avut bucuria să urmăresc un spectacol excepțional la Seoul Arts Center – o sală cu o acustică naturală incredibilă, așa cum ne-am dori să reușim și pentru România.”

Ambasadorul României în Republica Coreea, Excelența Sa, Cezar Armeanu, a afirmat ulterior:„Cu ocazia celor 15 ani de parteneriat strategic România – Republica Coreea, ne bucurăm ca am avut ocazia sa punem
bazele dezvoltării unei relații culturale atât de consistente cum este cea generată de această delegație a Operei Naționale București.”

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments