Natalia Intotero, prezentă la lansarea ATAP: ,,simt că această comunitate a tinerilor din administrația publică va schimba mentalități”

Președinta comisie pentru învățământ din Camera Deputaților a oferit un discurs emoționant cu privire la tinerii pe care i-a avut în fața ochilor. Aceasta le-a oferit câteva sfaturi și a menționat că este extrem de mândră de reușitele multora și de inițiativa avută recent în privința asociației tinerilor din sectorul public.

,,Simt că această comunitate a tinerilor din administrația publică va crește frumos și va schimba mentalități în țara noastră. Chiar dacă este un moment festiv, eu aș vrea să vă împărtășesc astăzi și din experiența mea. În anul 2018 am fost desemnată din partea Partidului pe care îl reprezint în Parlamentul României să ocup funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni pe o perioadă de doi ani.

O provocare fantastică, un Minister nou și cu puțini angajați, dar care avea mai multe roluri. Unul dintre acestea era acela de a face din cele două Românii, România din afara granițelor și România din interiorul granițelor, să fie o singură țară.

Vă mărturisesc că cea mai mare greutate a mea a fost aceea de a-mi constitui echipa. După câteva luni am schimbat doi șefi de cabinet, iar la începutul verii am avut bucuria să mă întâlnească cu tineri care și-au depus intenția și au fost aleși să participe la acel intership al Guvernului României, ocazie în care l-am reîntâlnit pe Rareș Achiriloaie abia întors în țară pentru acest stagiu, dar fără dorința de a rămâne în România.

După o discuție cu Rareș l-am rugat să analizeze și să accepte să lucreze alături de mine ca șef de cabinet la acest minister pe când avea doar 24-25 de ani. Toți colegii îmi spuneau că nu pot să pun un tânăr în rolul de șef de cabinet, dar am avut încredere pentru că dorința mea este ca tinerii să rămână acasă și să ne ajute în demersul nostru de a duce mai departe ceea ce înseamnă România.

I-am spus să își facă echipă competentă, dar să fie oameni cinstiți. Vă încurajez pe fiecare dintre voi să continuați acest demers și m-aș bucura să fiți prezenți în universități și să împărtășiți experiența voastră. Niciunul dintre voi nu a avut recomandări în afară de profesionalism.

Rareș este acum diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, un vis pe care l-a atins prin multă trudă, iar apoi a luat această decizie de a constitui această asociație. Acum mă simt care o mamă care e mândră de copiii ei. Nu am copii, dar pe toți tinerii din România îi consider ca pe copiii mei și vă mulțumesc pentru că ați rămas acasă. Avem nevoie de generațiile care urmează, de fiecare dintre voi”, a declarat aceasta.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments