Asociația Montană Carpați lansează un nou proiect: ,,Plasticul apă nu se face”

Asociația Montană Carpați dă naștere proiectului ,,Plasticul apă nu se face”, parte din programul ,,Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România.

Inițiativa își propune să crească gradul de conștientizare al impactului pe care poluarea cu plastic îl face asupra resurselor de apă și să încurajeze astfel populația să ia măsuri pentru reducerea poluării apelor. Scopul este să protejeze și să promoveze astfel resursele de apă curată din România prin educarea publicului.

,,Prin lansarea proiectului „Plasticul apă nu se face”, dorim să atragem atenția asupra faptului că plasticul este o amenințare serioasă pentru calitatea apei și pentru sănătatea mediului înconjurător.

Suntem bucuroși să avem sprijinul Lidl România în această campanie și suntem convinși că împreună putem face o diferență semnificativă în ceea ce privește protejarea resurselor de apă curate”, a declarat Oana Blîndu, președintele Asociației Montane Carpați.

Proiectul are 3 etape

În perioada martie – aprilie se va sta de vorbă cu localnicii din zonele de munte pentru a înțelege care sunt motivele din spatele poluării râurilor cu deșeuri și se vor stabili cel puțin două soluții de reducere a poluării (amplasarea mai multor tomberoane, campanii de educație și conștientizare, ridicarea deșeurilor de către firmele de salubrizare într-un ritm suficient de rapid), personalizate pentru fiecare comunitate. Soluțiile vor fi prezentate autorităților, iar Asociația Montană Carpați împreună cu partenerii se vor asigura că cel puțin una este implementată.

În perioada mai – iulie se vor desfășura activități educative pentru localnici și autorități pentru a crește nivelul de conștientizare și responsabilitate (experimente cu diferite tipuri de deșeuri, ateliere de reutilizare a plasticului, seri de filme și documentare despre natură și biodiversitate, creare de materiale educative) și se vor amplasa panouri educaționale personalizate în locurile cu cele mai mari probleme.

În perioada august – septembrie vor fi derulate acțiuni de igienizare cu fiecare comunitate în parte (colectarea deșeurilor din râuri și din zonele aferente).

  • Organizațiile implicate în proiect:

-Asociația Montană Carpați
-Asociația Poveștile Carpaților
-Asociaţia pentru Turism Mehedințiul de sub Munte

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments