Atenție iubitori de cărți! Mâine începe Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Miercuri își deschide porțile Târgul de Carte Gaudeamus, ajuns la cea de-a XXX-a ediţie.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, de la ora 12,00, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Aproape 200 de participanţi vor oferi publicului, în cadrul a peste 500 de de evenimente editoriale, care se vor desfăşura deopotrivă în cele cinci spaţii amenajate în incintă, cât şi la standurile participanţilor, o gamă variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative.

* La standul Humanitas, printre cele 36 de lansări de carte şi sesiuni de autografe cu care grupul şi-a obişnuit cititorii se numără cele ale Anei Blandiana – „Mai-mult-ca-trecutul: Jurnal, 31 august 1988 – 12 decembrie 1989, Ioanei Pârvulescu – „Trei zile nemaipomenite” , lui Andrei Pleşu – „Călătorie în lumea formelor”, Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici – „Înapoi la argument: Patru dialoguri despre splendorile prea repede uitate”, Cristian Mungiu – „Tania Ionaşcu, bunica mea: O biografie basarabeană”, Radu Paraschivescu – „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”, Beatrice Mahler – „Comunicarea medic-pacient în cuvinte şi dincolo de ele”.

Totodată, Humanitas va lansa la Gaudeamus albumul centenar „Monica Lovinescu: O viaţă, o voce, un destin”, o biografie ilustrată realizată de Cristina Cioabă.

Toate cărţile Humanitas vor avea o reducere de preţ de 10%, cărţile pentru copii vor putea fi cumpărate cu 15% reducere, iar pentru cele peste 150 de titluri publicate în ediţii de colecţie Grupul Humanitas oferă preţuri speciale, valabile numai la Gaudeamus.

* Editura Polirom vine la Gaudeamus cu o serie de noutăţi, printre care cele semnate de Michel Houellebecq – „Câteva luni din viaţa mea. Octombrie 2022 – martie 2023”, Armand Goşu – „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina şi noua dezordine mondială”, Gabriel Andreescu – „Globalizarea ipocriziei”, Andreea Paul (coordanator) – „Forţa femeilor în sport”.

* Editura Corint îşi întâmpină cititorii cu evenimente şi sesiuni de autografe printre care Ovidiu Raeţchi – „Frăţia Musulmană, 1928-2023 – un secol între moderare şi radicalizare”, Irina Chiţu şi Denisa Dascălu – „Secretul banilor. Educaţia financiară pe care nu o înveţi la şcoală”, Adrian-Silvan Ionescu -„Silvan despre Silvan. Memorii răzleţe”.

* La Curtea Veche Publishing, iubitorii de carte vor putea participa la lansarea volumelor „Credinţă, viaţă, diplomaţie” de Monsenior Miguel Maury Buendia şi Diana Turconi, „Vârtej în reluare” de Peter Demeny, „Învăţătorii de Grijă. Adam, copilul viitorului” de Alex Donovici sau „Drum fără prioritate” de Marian Godină.

* Litera va fi prezentă la Gaudeamus 2023 cu noi apariţii editoriale, reduceri şi întâlniri cu autorii favoriţi, cele cinci zile de târg promiţând „experienţe de lectură fabuloase prin bestsellerele momentului, discuţii literare, sesiuni de autografe, sărbătorirea a 7 ani de Club de Carte Litera şi evenimente captivante pentru cei mai tineri cititori”.

Printre cărţile-eveniment care vor fi lansate la târg, Litera remarcă „Bătălia pentru viitorul României”, de Mircea Geoană, volumul semnat de Bono „Surrender.40 de piese, o singură poveste”, romanul grafic „Biblia pierdută”, ilustrat de Sorin Sorăşan, aparţinând lui Igor Bergler, „cel mai vândut scriitor român din ultimii ani”, şi „Cronicile nesăbuinţei. Adevăruri istorice”, în trilogia Charles Baker.

Cele cinci zile de târg aduc promoţii atractive: 60% reducere la orice carte din colecţia Carte pentru toţi, 50% reducere la colecţia Prima mea bibliotecă, 50% reducere la colecţia Descoperă psihologia, 30% reducere la toate cărţile de Crăciun, 30% reducere la o selecţie din cărţile BookTok, transmite Litera.

* Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi la ediţia din această toamnă a Târgului de Carte Gaudeamus zeci de titluri noi, peste 1000 de titluri cu reducere specială de 30%, dar şi cărţi la 10 lei.

Din colecţia Fiction Connection, cititori îşi pot procura romanul recompensat cu Premiul Pulitzer 2023 – „Demon Copperhead” de Barbara Kingsolver, dar şi „A opta viaţă” de Nino Haratischwili, o saga de familie care începe cu Revoluţia Rusă, iar din colecţia Istorie volumele: „Americanii liniştiţi” de Scott Anderson, „Războiul ruso-ucrainean. Întoarcerea istoriei” de Serhii Plokhy ori „În lumea subterană a Ierusalimului” de Andrew Lawler.

Totodată, Editura Lifestyle Publishing a pregătit pentru Gaudeamus 2023 un volum semnat de celebrul actor Arnold Schwarzanegger – „Fii util. 7 reguli de viaţă”.

Şi cum acest târg este chiar înainte de sărbătorile de iarnă, Grupul Editorial Trei a pregătit cărţi pentru cei mai mici dintre cititori, printre acestea numărându-se „Calendarul Familiei Pettson şi Findus”, cu ilustraţiile lui Sven Nordqvist.

* Editura Casa Radio îşi aşteaptă cititorii la standul Radio România, cu noi titluri în colecţiile consacrate, printre care audiobookul „Şi am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)”, un album complet, scris şi vorbit de Monica Lovinescu, sau CD-ul „Ana Blandiana. Întâmplări cu şi fără Arpagic” în lectura autoarei.

Nu în ultimul rând, la Gaudeamus 30, vor fi derulate o serie de proiecte conexe marca Gaudeamus şi Radio România: Trofeele Gaudeamus, „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, „Pick up a Secret Story”, „9 scriitori din 9-a generaţie” şi Concursul Miss Lectura, reluat la această ediţie.

Ca şi la ediţiile precedente, în incinta târgului va fi amenajat un spaţiu dedicat activităţilor interactive pentru cei mai tineri vizitatori, „Atelierul de Creaţie”.

Foto: Radio România Gaudeamus

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments