„CUM S-A CONSTRUIT ROMÂNIA” Ioan Aurel Pop, invitat la SCENA GÂNDIRII – Conferințele Operei Naționale București

Opera Națională București încheie ediția din 2023 a ciclului de conferințe SCENA GÂNDIRII cu un eveniment special, dedicat Zilei Naționale, care îl va avea ca invitat pe Președintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop.

Pe 5 decembrie, începând cu ora 15:00, pe scena Operei, domnul Ioan Aurel Pop va susține conferința „Cum s-a construit România”, în care va explora traseul care a condus la realizarea celui mai mare proiect de țară din istoria României: Marea Unire.

Ce forțe au conturat destinul României pe scena istoriei europene? În ce mod s-au împletit aspirațiile politice, culturale și spirituale ale românilor în diverse momente-cheie pentru a modela identitatea națională? Cum au influențat marile mișcări europene și internaționale evoluția României și cum au reacționat românii la aceste mișcări externe? Care au fost personalitățile marcante și deciziile cruciale care au pavat drumul spre modernitate, independență și unire?

Care au fost momentele de cotitură ce au schimbat cursul istoriei naționale? Și cum se reflectă aceste evenimente în contextul nostru actual? Oare mai este important să ne întoarcem azi  asupra trecutului, asupra unor episoade atât de îndepărtate precum Revoluția de la 1848, Războiul pentru Independență, Mica și Marea Unire? Cât de legați ar trebui să ne simțim de trecutul nostru?

Iată numai câteva dintre întrebările care vor fi abordate în cadrul prelegerii susținute de Președintele Academiei și, ulterior, într-un dialog cu Daniel Nica, moderatorul și organizatorul programului de conferințe SCENA GÂNDIRII, filosof și lector universitar la Universitatea din București.

Ca de obicei, prelegerea invitatului și dialogul cu organizatorul conferințelor va fi punctată de momente artistice susținute de artiștii Operei.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments