Casa Poporului, sacrificiul cetățenilor pentru monumentul de suflet al dictatorului Nicolae Ceaușescu: o cincime din oraș a fost demolată pentru construcția impresionantă

Casa Poporului a fost construită în perioada regimului comunist sub îndrumarea atentă a fostului președinte. Conform World Records Academy, aceasta este a doua ce amai mare clădire ca suprafață, cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea clădire din lume.

Aceasta are 270 de metri lungime, 249 metri lățime, 86 metri înălțime și 92 metri adâncime cuprinse pe o suprafață de 66.000 m², 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane.

Un detaliu impresionant este că toate materialele utilizate la construcția sa au fost 100% românești. Din păcate, un amănunt dureros este că aproximativ o cincime din oraș a fost demolată pentru edificiul impresionant care acum este cunoscută sub numele de Palatul Parlamentului.

Mai mult decât atât, 40.000 de rezidenți din zonă au fost evacuați cu forța pentru realizarea clădirii cu 1.100 de camere. De asemenea, istoricii susțin că ideea lui Nicolae Ceaușescu a luat naștere chiar după cutremurul devastator din 1977.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments