Cea mai veche biserică din București: Sfântul Anton deține o istorie foarte bogată

Biseria Domnească Sfântul Anton din București a trecut testul timpului și a reușit să rămână în picioare și să fie un simbol al Capitalei pentru creștini după ce a reușit să vadă: încoronări, incendii, cutremure și războaie.

Poate puțini știu, dar acest lăcaș de cult are o istorie mai bogată decât s-ar fi crezut. Aceasta se află chiar în centrul Bucureștiului și este înconjurată de Hanul lui Manuc și de Curtea Domnească.

Mai mulți oameni importanți din toate vremurile au venit să se roage aici. Printre numele recunoscute s-au numărat: Mihai Viteazul, Matei Basarab, Șerban Cantacuzino, Alexandru Ghica sau Constantin Brâncoveanu.

Istoricii au susținut că întreaga clădirea a fost zidită de voievodul Mircea Ciobanul în a doua sa domnie. De asemenea, un detaliu impresionant este că structura sa se află pe zidurile vechiului lăcaș de cult care fusese ridicat de Mircea cel Bătrân.

După întemeierea sa, prima încercare grea de care avea să treacă a fost chiar atacul Bucureștiului de către Sinan Pașa în anul 1595, când întregul loc a fost prăduit de invadatori.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments