Cei mai cunoscuți arhitecți din lume și lucrările lor de referință

Câțiva arhitecți au reușit de-a lungul timpului să conceapă structuri impresionante care au schimbat lumea și au îmbunătățit semnificativ imaginea unor orașe sau a unor țări.

Norman Foster: s-a născut în 1935 s-a remarcat datorită proiectelor ajunse simboluri britanice. Acesta a fost fondatorul companiei Foster and Partners și a reușit să se impună în concursuri naționale și internaționale.

  • Lucrări de referinţă: 30 St. Mary Axe, Stadionul Wembley sau Millennium Bridge din Londra, Hearts Tower din New York, Torre Caja din Madrid.

Walter Griffin: a trăit între 1876 și 1937, iar cel mai cunoscut proiect al său a fost Canberra, orașul australian ridicat de la zero special pentru a fi capitală.

  • Lucrări de referinţă: capitala Australiei, Colegiul Newman din cadrul Universităţii Melbourne, suburbia Castlecrag din Sydney

Santiago Calatrava: a fost arhitect și inginer proiectant de structuri, s-a născut în Valencia în 1951 și a fost unul din cei mai apreciați specialiști din Spania în ultimul secol.

  • Lucrări de referinţă: Puente del Alamillo din Sevilla, Turnul de Comunicaţii Montjuic din Barcelona, Turning Torso din Suedia, Complexul „Ciudad de las Artes y las Ciencias” din Valencia.
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments