Cele mai bune filme istorice românești

Cinematografia românească are în palmares o colecție impresionantă de filme istorice . Multe dintre pelicule sunt realizate înainte de ’89 cu cei mai iubiți actori din perioada de aur a filmului din România. Iată câteva creații de referință pe care toți oamenii trebuie să le vadă!

Frații Jderi (1974): pelicula reprezentativă românească are în prim-plan unii din cei mai buni actori de la noi precum: Sebastian Papaiani, Iurie Darie, Florin Pierisc si Gheorghe Cozorici.

Columna (1968): filmul spune povestea dacilor după anul 101 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aici joacă personaje precum: Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Amza Pellea si Gheorghe Dinică.

Carol I (2009): pelicula documentară istorică este în regia lui Sergiu Nicolaescu și scoate eroul în prim-plan într-un mod realist și admirabil. Povestea arată România pe timp de pace, înainte de lovitura de stat.

Vlad Tepes (1979): arată detalii despre domnitorul care a rămas în istoria țării noastre, dar din prisma celor care îl priveau.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments