Comana – sau unde ieșim DIN București.

Poate că unul dintre cele mai importante motive pentru care România este cunoscută în lume este o legendă – cea a Contelui Dracula – însă sunt multe alte lucruri care ne recomandă. Astăzi vom vorbi despre comuna Comana, aflată la aproximativ 40 km de București – o locație ce nu trebuie ratată!

Vă întrebați oare care e legătura dintre Comana și Dracula? Ei bine, rămâneți pe poziții.

Mulțumită lui Bram Stoker (autorul romanului „Dracula”) știm cu toții unde Contele „a trăit și defășurat activitatea”. Însă poate puțini știu / își mai aduc aminte din școală unde Vlad Țepeș (pe numele lui „adevărat”) a încetat din viață. Într-adevăr, o altă legendă spune că Țepeș a sfârșit undeva în Parcul Natural Comana, loc marcat acum de „Fântâna cu nuc”.

Astfel, observăm că locația nu este încărcată doar istoric, ci și natural – dacă se poate spune așa. Nu departe de intrarea în comună descoperim două parcuri: unul natural și altul de aventură. Ambele sunt de experimentat pe două roți, pe două picioare și/sau pe apă.

Pe jos, în Parcul Natural, poți merge vreo 2-3km care se finalizează cu „Fântâna cu nuc” și Observatorul Ornitologic. Priveliștea este superbă, indiferent de anotimp (cred), iar distanța se parcurge în mai puțin de o oră. Există și vreo două trasee de bicicletă care te lasă să cutreieri pădurea mai mult decât pe jos.

https://www.instagram.com/p/BZ1EGWRnv0V

Dacă vrei totuși să ai parte de o experiență mai puțin uzuală, poți oricând să dai o fugă și în Parcul de Aventură. Chiar dacă cei mai mulți „aventurieri” sunt copii, sigur găsești ceva de făcut – indiferent de vârstă. Priveliștea este ❤ , iar dacă aventura te-a obosit și înfometat poți oricând să îți dai refresh pe ponton. Asigură-te însă că faci rezervare din timp pentru că toată lumea ia pauza și masa acolo. Mâncarea, pe testate, este la fel de ❤ !

La finalul zilei, dacă vrei să ai parte și de o experiență culturală, te poți opri la Mănăstirea Comana – ctitorită chiar de el, Vlad Țepeș, în 1461. Fie că ești sau nu religios, așezarea și arhitectura merită văzute.

https://www.instagram.com/p/BaCSRQVFi5N

Așa că, la numai 40 km de București poți găsi o combinație între natură-relaxare-aventură-istorie-cultură de care fiecare dintre noi ar trebui să aibă parte măcar o dată. Chiar dacă în București există multe opțiuni de a ieși din rutină, uneori simți nevoia și ai nevoie să te deconectezi de oraș și să te conectezi cu natura.

Ai fost? Ai văzut? Urcă o poză pe Instagram și dă-ne tag @descoperabucurestiul.

https://descoperabucurestiul.eu

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments