Danube Footwear – Primul brand românesc de skateshoes

Pe Mario îl știu de când aveam 14 ani și, ca o colegă de treabă, îl susțineam pe la meciurile de baschet, iar pe Lidia am avut plăcerea să o cunosc la niște cursuri de germană. Mario părea să aspire la o carieră în baschet, dar începuse să își încerce norocul și cu skate-ul, iar Lidia își dorea să ajungă în Elveția să studieze Arte Culinare. Într-un final, Lidia a terminat Facultatea de Arte Culinare și Management Hotelier, iar Mario a continuat cu pasiunea lui pentru skate și a absolvit Design de Produs în Anglia.

Nu a durat mult până când, împreună, au ajuns să creeze ceva frumos în România, din dragostea comună pentru skateboarding. Astfel, Danube Footwear a devenit primul brand independent de skateboarding shoes în România.

„A pornit ca un proiect de facultate. Am făcut mult research, am citit multe cărți dar am și vizitat multe fabrici pentru a înțelege aceasta industrie mai bine. Am sedimentat informația cu ce mai aveam deja din punctul de vedere al consumatorului și am realizat ca exista o breșă în aceasta piață, mai ales în sectorul european. De acolo și numele Danube. Ne dorim sa conectăm în Europa comunitățile de skateri, dar și comunitățile care au un etos asemănător”, spun Lidia și Mario.

Nu numai ca este primul brand de shoes specializați pe skateboarding, dar este și întâia companie de încălțăminte care se asociază cu aceasta imagine de streetwear la noi în țară. Primul model din colecția Danube Footwear se numește Black Forest. De ce au ales acest nume? „Pentru că este locul de unde izvorăște Dunărea, de unde își începe cursul prin Europa, la fel ca noi”, ne împărtășesc cei doi.

Proiectul a fost primit foarte bine, foarte repede. Pe lângă consumatorii fericiți pentru ocazia de a susține un brand românesc, figuri importante din lumea underground – MC Bean (Subcarpați), dar și din lumea corporate (Bucureștiul Întreprinzător-Banca Transilvania) au aplaudat și promovat inițiativa.

Fie că ești un pasionat al skateboarding-ului sau nu, sigur îți place să auzi și să vezi că se întâmplă lucruri frumoase și pe meleaguri. Mulțumim Lidia și Mario că v-ați întors și ați făcut ceva awesome!

oamenii de la metrou

https://descoperabucurestiul.eu

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oana Gangone
6 years ago

Eu eram anonima de mai sus 😛

Anonymous
Anonymous
6 years ago

E impresionant cum exista tineri care vin cu asemenea idei. Felicitari!