Stairs to .. Lacul Morii!

Sharing is caring!

 

                Cu toţii iubim poveştile. Fie născocite, fie reale, au un farmec al lor. In general, orice loc în care păşim, ştie o poveste. O cunoaşte până şi-n cele mai mici detalii. Chiar daca noi, nu o ştim. Poveştile sunt legate de oameni, de cei ce au trecut deja prin acele locuri, de cei ce şi-au trăit propria poveste în acel loc. Aşa facem noi, oameni, ne construim propriile poveşti, ce ne devin amintiri cu timpul. Unii işi amintesc, alţii nu.

 

                Prima dată când m-am hotarât sa fac o mică plimbare, aproape de casă, am zis să citesc un pic înainte sa plec, legat de locurile ce ne leagă de o istorie. Locuri ce ne stârnesc curiozitatea. Şi m-am oprit la Lacul Morii. Conform anumitor surse, locul are o legendă, una tare interesantă din punctul meu de vedere. S-a pornit de la o metodă de a proteja Bucureştiul de inundaţii. Simplu, până acum.  O mare parte din locuitorii zonei, din cartierul Crângaşi, îl consideră tărâm al spiritelor scufundate în adâncuri. Se spune că, pentru amenajarea în acea zona a râului Dâmboviţa, un cartier întreg a fost mutat, pentru a face loc Lacului Morii.

            Iar in cazul barajului, cimitirul din acea zonă, a fost mutat şi el, iar biserica Sfântul Nicolae, demolată. Potrivit legendelor, nu toţii oamenii au apucat să-şi ridice persoanele dragi în timpul scurt stabilit de autorităţi, buldozerele intrând direct peste morminte.

 

 

                Din păcate, şi-n prezent locul prezintă un anumit pericol, statisticile arătând faptul că anual, între 4-7 persoane se îneacă în Lacul Morii. Însă, aşa cum declara şi cel mai vechi “om al lacului”, un inginer ce deţine o serie de poveşti ale locului pe măsura experienţei sale, oamenii-s vinovaţi, nu lacul. Şi tind să-i dau credit absolut. Din orice loc, mai ales unul plin de istorie, este indicat sa furăm o gură de prospeţime actuală, păstrând in schimb, în memorie, vechile legende. Are un farmec aparte atunci când cunoşti aceste detalii şi porneşti la pas .. spre Lacul Morii.

Sharing is caring!

Post Author: Orasul Bucuresti

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.