Barbu Vlădoianu, primul edil al Bucureștiului după ce Primăria Capitalei a fost înființată în 1864 după modelul francez

Primăria Bucureștiului a fost înființată pe 7 august 1864, prin aplicarea noii legi comunale, după modelul francez. De atunci, pe prima poziție au fost pe rând nenumărați edili. Cu toate astea, primul a fost Barbu Vlădoianu, care s-a bucurat de această funcție în perioada 7 august 1864 – 14 octombrie 1865.

Acesta a fost general și om politic român din secolul al XIX-lea, primul primar al Capitalei și ministru de război al Apărării Naționale între 21 februarie 1859 și 3 mai 1859.

În primul său mandat ca edil al Bucureștiului, morile de apă de pe râul Dâmbovița au fost desființate și a fost proiectat astfel un sistem de canalizare a râului pentru a împiedica inundațiile care erau constante până la acea vreme.

De asemenea, cel din urmă a organizat primul corp de pietrari în vederea pietruirii străzilor din oraș, iar în 1865 a înființat Oficiul de stare civilă. Contractul a fost semnat ulterior de cesiune pentru construirea primei linii de cale ferată de pe teritoriul României: București-Giurgiu.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments