Totul despre Monumentul Eroilor Geniști din București

Statuia geniului ,,Leul” este unul din cele mai speciale monumente din București. Aceasta se află în sectorul 6 și este situat la intersecția bulevardelor Iuliu Maniu și Geniului, aproape de Piața Cotroceni.

Numele său a dat și numele pieței din apropierea sa, Piața Leu, dar și Campusului Studențesc Leu din zonă. Monumentul Eroilor Geniști a fost înălțat din inițiativa generalului Constantin Ștefănescu-Amza.

Acesta are denumirea completă de Monumentul Eroilor din Arma Geniului și a fost realizat de sculptorul Spiridon Georgescu. Desigur că elementul dominant este chiar Leul, care are o lungime de 5.40 m, înălțimea de 4.40 m și cântărește 6.000 de kg.

Animalul impresionant stă pe o țeavă de tun și pe o cască peste care este desfășurat un drapel de luptă ale trupelor inamice. Poate puțini și-au dat seama, dar statuia simbolizează rezistența și vitejia de care a dat dovadă armata română în Primul Război Mondial.

De asemenea, în cele patru colțuri ale sale sunt reprezentați 4 soldați care stau de strajă, echipați adecvat pentru îndeplinirea misiunilor: un cercetaș, un ceferist, un ponotonier și un telefonist.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments