Totul despre Monumentul Eroilor Geniști din București

Detalii despre Monumentul Eroilor Geniști din București

Statuia geniului ,,Leul” este unul din cele mai speciale monumente din București. Aceasta se află în sectorul 6 și este situat la intersecția bulevardelor Iuliu Maniu și Geniului, aproape de Piața Cotroceni.

Numele său a dat și numele pieței din apropierea sa, Piața Leu, dar și Campusului Studențesc Leu din zonă. Monumentul Eroilor Geniști a fost înălțat din inițiativa generalului Constantin Ștefănescu-Amza.

Acesta are denumirea completă de Monumentul Eroilor din Arma Geniului și a fost realizat de sculptorul Spiridon Georgescu. Desigur că elementul dominant este chiar Leul, care are o lungime de 5.40 m, înălțimea de 4.40 m și cântărește 6.000 de kg.

Animalul impresionant stă pe o țeavă de tun și pe o cască peste care este desfășurat un drapel de luptă ale trupelor inamice. Poate puțini și-au dat seama, dar statuia simbolizează rezistența și vitejia de care a dat dovadă armata română în Primul Război Mondial.

De asemenea, în cele patru colțuri ale sale sunt reprezentați 4 soldați care stau de strajă, echipați adecvat pentru îndeplinirea misiunilor: un cercetaș, un ceferist, un ponotonier și un telefonist.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments