Grădina Botanică Bucureşti

Toamna în Bucureşti poate deveni de-a dreptul fascinantă dacă ai un strop de timp liber şi chef de plimbare. Printre locurile mele preferate, indiferent de anotimp, se clasează cu siguranţă Grădina Botanică.  O simplă după-amiază de dumincă prinde contur începând cu primele momente petrecute acolo. Copaci înalţi îmbrăcaţi în culori de toamnă şi flori cât cuprinde, te vor ghida pe tot parcursul traseului.

© Ana Maria Postelnicu

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, care poartă numele fondatorului ei începând din anul 1994, este situată în cartierul Cotroceni din București, România. Acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) și are peste 10.000 specii de plante.  Programul este unul flexibil, fiind deschis zilnic, de la orele 08-20, pentru spaţiile exterioare.

© Ana Maria Postelnicu

 

 

 

Muzeului Botanic:   –  luni, marţi, miercuri, joi: 10-15; sâmbătă, duminică: 09-13

Serele de Expozitie: – marţi, joi, sambătă, duminică: 09-13

Pavilionul Padurea Tropicală: – marţi, joi, sambătă, duminică: 09-13

Acest loc reprezintă o simplă oază de linişte plină de frumuseţea naturii ce ne impresionează de fiecare dată mai mult. Frânturi din razele soarelui, copii însoţiţi de părinţi, adolescenţi citind o carte, mici trasee însoţite de copaci şi mirosul de flori, fac din aceasta gradină un loc ce cuprinde mai multe peisaje decât te-ai fi aşteptat.

Recomand cu drag!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments