O zi cu suflu nou pentru obiceiuri vechi: copiii din Ansamblul Folcloric Măxineanca au învățat revitalizarea textilelor tradiționale

Centrul de Creație din Brăila a avut o întâlnire cu noi mici curioși care au învățat lucruri interesante despre trecut și importanța tradiției. Iată cum s-au distrat copiii în timpul liber printre țesăturile cu istorie!

Comuna Măxineni din județul Brăila se laudă cu Ansamblul Folcloric Măxineaca. Grupul de copii a ajuns să fie vizibil și să participe în diverse competiții locale sau să fie în vizor în câteva emisiuni cu tematică ori în cadrul unor diverse evenimente care susțin România și tradițiile românești, dar mai ales jocul local specific comunei.

Iată că nici în timpul liber micuții nu se dezic de la ceea ce i-a unit, așa că recent au făcut o vizita la Centrul de Creație din Brăila. Copiii au fost parte dintr-un proiect special care are în prim-plan obiceiurile vechi.

Astfel, aceștia au văzut cum arăta în vremurile apuse o șezătoare în cadrul unui Atelier de Revitalizare a Textilelor Tradiționale. De asemenea, ei s-au bucurat și să creeze obiecte din lut într-un atelier de modelaj.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments