Descoperiri incredibile în oceane: ce au găsit scafandrii?

Oamenii de știință și arheologii au mărturisit de-a lungul timpului că doar 5% din lumea subacvatică a fost studiată. Asta înseamnă că pe fundul oceanelor și mărilor încă zac unele comori neobișnuite. Iată că un grup de scafandrii au reușit în ultimii ani să descopere diverse obiecte prețioase pentru omenire sau cel puțin interesante pentru persoanele care adoră lumea aceasta învăluită încă în mister.

Primul calculator al Greciei Antice: a fost descoperit în anul 1900 de niște căutători de perle. Mecanismul a aparținut unei nave grecești care a naufragiat cu mulți ani în urmă, după ce a fost creat cel mai probabil în secolul II î.Hr.

Motoarele navei spațiale Apollo 11: Jeff Bezos, fondatorul Amazonului, a scos de pe fundul oceanului cele două motoare F 1 ale rachetei Apollo 11 care zăceau în Oceanul Atlantic încă din anul 1969 și care fac parte din nava spațială care a permis cosmonauților să zboare pentru prima dată pe Lună.

O parte din lumea Egiptului Cleopatrei: arheologii au găsit în 1998 o parte din lumea conducătoarei egiptene a orașului Alexandria. Aici au fost descoperite sfincși, temple și bucăți din marele palat care a aparținut Cleopatrei.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments