Eveniment ,parfumat’ la Ambasada Egiptului în București: întâlnire specială despre cosmetică și parfumuri

May Saied, soția E.S. Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România a organizat o întâlnire specială cu și despre cosmetică și parfumuri. Evenimentul deosebit pentru iubitorii de frumos a avut loc la reședința ambasadorului Egiptului în București.

Desigur că cei interesați știu că parfumul are o istorie amplă, iar printre primele dovezi ale existenței sale datează încă din Egiptul Antic.

Proiectul a fost conceput de diplomația culturală la inițiativa Comunității Soțiilor Șefilor de Misiune din Capitală, propus să creeze un spațiu de interacțiune și discuții despre frumusețe, cu videoclipuri despre parfumuri și cosmetice, urmate de o prezentare despre miresme susținută de Izabela Corina Juncu, președintele Asociației Parfumurilor și Aromaterapiilor din România.

,,Noi, Soțiile Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), facem o adunare lunară în reședința Ambasadorului și am ales să aduc tematica parfumurilor în februarie. Mă gândeam ce să fac, eram copleșită de idei și apoi am întâlnit pe cineva care se ocupa de parfumuri și am vorbit și am simțit că este interesant pentru doamne, așa că am început să mă uit în civilizația egipteană despre parfumuri și cosmetice”, a declarat pentru newsbucuresti.ro, Dna. May Saied, soția E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România.

Specialiștii au susținut de-a lungul timpului că în Egipt a fost inventată prima sticlă de parfum, acolo unde miresmele sunt pe bază de ulei și se vând în sticle mici, fiind cunoscute pentru rezistența lor pe piele și haine.

,,În Egipt nu avem un tip special de parfum precum în Egiptul antic, dar avem unele parfumuri care se vând și în zonele turistice și sunt pe bază de ulei. Îl vând în sticle mici și este uleios, este mai diferit”, a completat aceasta.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments