Festivalul SoNoRo prezintă ediția „On the Couch”: evenimentul are loc în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie în București și Cluj-Napoca

Noua ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo se numește „On the Couch” și va avea loc în perioada cuprinsă între 27 octombrie și 12 noiembrie 2023 în București și în Cluj-Napoca.

Mai exact, în cadrul evenimentului vor fi cuprinse 18 concerte, 35 de muzicieni și o serie de alte spectacole fabuloase pe care pasionații de muzică nu trebuie să le rateze.

Tema însăși propune o călătorie în complexitatea emoțiilor umane, iar inspirația ediției are rădăcini la Viena, acolo unde genii precum Mozart, Brahms, Beethoven, Schubert, Zemlinsky, Webern sau Schönberg au creat moștenirea muzicii clasice.

„La SoNoRo – un festival conceptual, aflat în acest an la ediția nr. 18 – publicul este invitat să participe, să asculte și să reflecteze. Muzica este cea mai intimă dintre arte, iar actele creative de compoziție, interpretare și ascultare își au rădăcinile în subconștientul uman.

Nu există percepție a muzicii fără implicarea emoțiilor profunde, a proceselor subliminale, a amintirilor, iar muzica vieneză ne oferă cele mai bogate exemple ale acestor experiențe universale.

Sondarea inconștientului, atunci când ascultăm muzică clasică, aduce întotdeauna la suprafață aceste emoții, care se metamorfozează în liniște și echilibru, printr-un proces de vindecare”, a declarat Răzvan Popovici, director executiv SoNoRo.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments