Idila dintre Camil Petrescu și Leny Caler la Teatrul de revistă

Istoricii susțin că Leny a făcut școală cu mari întreruperi și că a crescut într-o familie săracă. De asemenea, se mai știe că îi plăcea să pretindă că este orfană pentru a se lipi câteva săptămâni de o familie mai înstărită.

Aceasta a decis să plece la București în perioada interbelică, moment în care abia împlinește 12 ani. Cea din urmă este ajutată de frumusețea răpitoare pe care o deține, așa că îi urmează pe actorii dintr-un teatru ambulant unde reușește să atragă atenția unui regizor.

Ulterior, ea începe să joace pe scena teatelor din Capitală, iar prima recenzie făcută despre ea este semnată chiar de Camil Petrescu. Leny a mărturisit:

„Eram emotionata, curioasa foc sa cunosc un ziarist, poet si romancier, primul care a scris intr-un ziar despre mine. Mare mi-a fost uimirea cand am vazut în fata mea un tinerel, mic de statura, dar bine legat, proportionat, cu par blond-saten, cu o frunte înalta, putin bombata, cu sprancene bine marcate, de sub care ma priveau doi ochi de un albastru neverosimil, ca de margea, nu prea mari, dar vii, inteligenti. Ma privea zîmbind copilareste, dulce. Am zambit si eu, incantata ca aveam in fata mea un barbat care parea atat de tanar, nu un scriitor cu aer grav, a carui seriozitate m-ar fi inghetat. Ne-am placut si ne-am simtit bine impreuna din primul moment”.

Aceștia se cunosc la terasa Oteteleșanu, rapid încep să aibă o relație, iar el devine atât de gelos încât petrece fiecare noapte în fața ușii ei pentru a avea siguranța că nu este cu un altă bărbat.

De asemenea, orice ceartă a lor se termina cu o despărțire, iar împăcările erau dulci și tandre. Totuși, crizele de gelozie ale scriitorului au făcut-o pe tânără să se despartă și să își unească destinul cu Scarlat Froda.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments