Începuturile Teatrului Odeon: a fost fondat sub numele de Teatrul Muncitoresc C.F.R Giulești

Teatrul Odeon este una din cele mai frumoase și reprezentative clădiri din București. Aceasta se află pe Calea Victoriei și a fost fondată inițial sub numele de Teatrul Muncitoresc C.F.R. Giulești, pe Calea Giulești nr. 16.

După anul 1990, instituția și-a schimbat numele în Teatrul Odeon. Primul director sub noua denumire a fost Vlad Mugur, urmat de Alexandru Dabija și Dorina Lazăr. Ceea ce a reușit să îi fascineze pe cei mai mulți a fost structura ridicată în perioada interbelică ce dispune de două săli de spectacol:

  • Sala Majestic, una din cele mai elegante săli de teatru din România și singura din Europa cu tavan glisant, are o scenă a l’italienne și o capacitate de 300 de locuri.
  • Sala Studio, care este situata la subsolul Teatrului Odeon, este flexibilă și multifuncțională, podeaua formată din platforme modulare permițând organizarea spațiului de joc și amplasarea publicului în diverse variante.

De asemenea, în fața clădirii se află bustul lui Mustafa Kemal Atatürk, politician și militar turc, născut în Macedonia. Cel din urmă a fost și primul președinte al Republicii, fiind fiul lui Ali Rıza (Efendi) și Zübeyde (Hanım).

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments