Inițiativă inedită – primul maraton online de consiliere psihiatrică gratuită din România

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

”Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului, va fi marcată printr-un ”Maraton de stare de bine”! Evenimentul este primul de acest gen din România și este organizat la inițiativa Clinicii Psihoconfort din București.

Maratonul se desfășoară între 20 ianuarie, ora 09.00 dimineața și 21 ianuarie, ora 09.00 dimineața, este gratuit și se adresează tuturor persoanelor care vor să beneficieze de o evaluare a stării psiho-emoționale.

Astfel, timp de 24 ore, atât ziua, cât și noaptea, echipa condusă de Dr. Maria Roman își va oferi serviciile de psihiatrie, psihologie și consiliere psihologică prin sesiuni consecutive online.

”În contextul în care în România anului 2024 persoanele care suferă de depresie sau anxietate sunt sub-diagnosticate din diverse motive- de la lipsa de informații și stigma pe care aceste problematici le poartă până la accesul greu la specialiști, ne-am gandit că putem marca «Blue Monday», cea mai tristă zi din an, într-un mod mai practic și cu folos pentru pacienți. Așa s-a născut «Maratonul stării de bine». Practic, Clinicilor noastre va fi disponibilă timp de 24 de ore pentru a-i ajuta pe cei care până acum au ignorat sănătatea psiho-emoțională. Am ales să fim disponibili 24 de ore, inclusiv noaptea pentru a oferi servicii medicale de specialitate persoanelor care, din diverse motive, nu pot ajunge la specialiști ziua: nu locuiesc în țară, sunt mai active noaptea, se simt mai deschiși sau «apăsați» de probleme noaptea etc.”, afirmă dr. Maria Roman, medic primar psihiatru.

Maratonul se va desfășura online, în ședințe 1 la 1, în 3 etape distincte:

În prima etapă  pacientul va participa la o ședință de consiliere psihiatrică, după care trece în a doua etapă în care va efectua, tot online, asistat, teste psihologice conduse de un psiholog clinician.

În ultima etapă, pacientul va beneficia de o ședință de consiliere psihologică de 30 de minute cu un psihoterapeut. Tot procesul este 100% confidențial. Participarea la maraton se face pe bază de înscriere, prin completarea în prealabil a unui formular, disponibil pe paginile de pe rețelele sociale . Ulterior, pacienții vor fi contactați pentru a afla ora exactă a programării.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments