Istoria sărutului: femeilor li se tăiau urechile, iar bărbaților buza inferioară

Istoricii susțin că în Grecia Antică se sărutau doar bărbații, moment în care se apucau de urechi. Acest obicei se numea ,,Chytra”, care se traducea prin ,,butoi cu toartă”.

În timpul acesta, la romani o femeie care era sărutată împotriva ei putea să îi ia jumătate din averea vinovatului pentru acest gest. Cu toate astea, în Evul Mediu sărutul era apreciat și văzut ca o expresie a unei prețuiri deosebite, dar pe mână.

De asemenea, specialiștii amintesc despre sărutul foarte scump al împăratului Otto al IV-lea, care a dăruit frumoasei Berta Bellicioni un district doar pentru a-i atinge buzele. În secolul al XVIII-lea oamenii vedeau sărutul ca un plescăit de buze sau o izbire înflăcărată, dar totuși provenită din iubire.

„Sărutare sau lins pe bot, sau plescăit de buze, este o izbire sau unire înflăcărată, provenită din iubire, în care gura unuia apasă atât de tare gura celuilalt încât la dezlipirea buzelor se aude un zgomot ce arată evident plăcere”, arătau scrierile din acea vreme.

Cu toate astea, în Babilon femeile erau chinuite și li se tăiau urechile, iar bărbaților buza inferioară dacă apelau la acest gest.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments