Lacul Văcărești – Delta din jungla urbană

Această mică deltă este un lac antropic aflat în cartierul Văcărești din București (sectorul 4) cu o suprafață totală de 190 de hectare ce se întind pe 8km, dezvoltându-se o adevărată oază naturală.

Cunoscută ca și „Delta dintre blocuri” sau „Delta din jungla urbană”, aceasta, în cei peste 20 de ani cât timp a fost neglijată, s-a permis creșterea unei vegetații diverse transformându-se într-un final într-o deltă.

Source: sociedelic.com

Photo Source: sociedelic.com

.

 

De o frumusețe rară, acest parc natural pare să găzduiască an de an, din ce în ce mai multe specii de animale (peste 90 de specii de pasări și animale). Fiind o zonă deja protejată, nu o să puteți intra cu atv-uri sau cu orice alt mijloc de transport, fiind încurajat mersul pe jos și admirarea acestei minuni.

„Lacul Văcărești din București a fost conceput ca parte a amenajării complexe a râului Dâmbovița. Ca și Lacul Morii, care însă a fost finalizat, Lacul Văcărești trebuia să facă parte din sistemul hidrologic de apărare a Bucureștiului împotriva inundațiilor. Lucrările au început în anul 1986, ocazie cu care a fost demolată și Mănăstirea Văcărești, dar au fost sistate după 1989, astfel că, în prezent, a rămas unul din marile proiecte neterminate ale perioadei comuniste.” – Wikipedia

Acest loc este preferat de fotografii de wildlife, pentru că în „Delta dintre blocuri” întâlnim peste 40 de specii de păsări protejate, plus multe alte viețuitoare (vidre, vulpi, dihori, și așa mai departe)

@Helmut Ignat

@Helmut Ignat

În ultimii 30 de ani s-a format un gigantic ecosistem acvatic, cu întinderi de mlaștini, stufăriș, perdele de trestie și stuf, acestea constituind habitatul natural al păsărilor care au ajuns să „poposească” și să se și înmulțească aici, pe lângă unele specii de reptile, insecte, broaște și chiar mamifere. O mare problema a zonei o constituie braconajul… Zilnic, zeci de braconieri își întind plasele și „pescuiesc” peștele din ape.

Voi știați de această zonă? Dacă da, spuneți-ne în comentarii de ce vă place!

 

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments