Lansarea proiectului ,,SOLIDAR cu drepturile celor vulnerabili”

Confederația Caritas România alături de partenerul Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) anunță lansarea proiectului: ,,SOLIDAR cu drepturile celor vulnerabili”.

Acesta este derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu FONSS și cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.

Scopul său desfășurat în aprilie 2023 – martie 2024 este să crească gradul de conștientizare a publicului larg cu privire la drepturile persoanelor vulnerabile din România și a celor strămutate din Ucraina și a nivelului de informare în privința rolului de acceptare a diversității multiculturale și coeziunea socială între grupurile vulnerabile în rândul a 583 de persoane.

De asemenea, se propune și dezvoltarea capacității de coordonare a cel puțin 30 de ONG-uri active în domeniul social și de răspuns la situații de urgență provocate de crize umanitare în vederea apărării omului.

,,Proiectul SOLIDAR vine în completarea acestor servicii și își propune să promoveze solidaritatea, acceptarea multiculturalității si a coeziunii sociale între refugiatii din Ucraina si persoanele afectate de sărăcie din România, beneficiare ale serviciilor curente oferite de Caritas.

Răspunde, de asemenea, nevoii de informa publicul larg despre drepturile persoanelor vulnerabile , atât ale celor din Romania cât și ale celor strămutate din Ucraina”, a declarat Doina Crângașu, Director Executiv Caritas România / Manager de proiect
SOLIDAR.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments