Legenda Lacului Iezer: se spune că pe fundul lacului stă ascunsă o comoară atât de valoroasă încât ar fi nevoie de 5 generații să o cheltuiască în întregime

Lacul a fost menționat prima dată în 1594, iar în timp localnicii au lăsat în vorbă din moși strămoși o legendă care și acum trezește unora semne de întrebare.

Mai exact, se spune că pe fundul său stă ascunsă o comoară atât de valoroasă încât ar fi nevoie de 5 generații pentru ca familia celui norocos să o cheltuiască în întregime.

De misterul locului sunt responsabili tătarii, care ar fi ascuns acolo nenumărate bijuterii, lingouri de aur și mii de bani de argint. De asemenea, apa plină de bogății este păzită bine de vipere și păstrăvi uriași.

Se zvonea pe vremuri că cei care vor să fure comoara devin la rândul lor paznicii ei. Cu toate astea, oamenii care vin aici și reușesc să reziste tentației se pot bucura în voie de peisaj fără să le fie teamă.

Un fenomen extraordinar este flacăra gălbuie care poate fi văzută doar în jurul zilelor importante (Crăciun, Paște sau Sânziene). Amintim că acesta este un lac glaciar și este localizat în munții Rodnei, sub vârful Pietrosu, la o altitudine de 1.825 m.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments