Lucrarea expusă pe esplanada din Piața Universității: cum a luat naștere ,,Contesa înjunghiată”?

Bucureștenii care au trecut prin Piața Universității în sezonul cald au putut să admire câteva săptămâni lucrarea artistei Ileana Oancea.

,,Contesa înjunghiată” imită un bibelou cunoscut de cei mai mulți români care au trăit în vremea comunismului. Aceasta s-a aflat de câteva ori pe esplanada din Piața Universității, dar mai poate fi găsită și în diferite expoziții.

Artista a mărturisit că a muncit o lună de zile alături de soțul său pentru a putea pune bazele bibeloului în mărime naturală. Opera este alcătuită din polistiren, iar structura sa este realizată din fier.

,,Am participat la un concurs care a avut tema copy paste şi pe care l-am câştigat. Am pornit de la ideea că bibelourile nu mai sunt ce au fost odată. Înainte erau considerate opere de artă, dar la un moment dat şi-au pierdut valoarea artistică. Am ales să imit acest bibelou pentru că era unul dintre cele mai cunoscute acum ceva timp“, explică artisata Ileana Oancea. (Sursa: adevărul.ro)

Cea din urmă a încercat să aducă aminte românilor de vremurile apuse, dar și de obiectul care se afla în casele tuturor și de care mamele aveau în special grijă.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments