Cutremur de 7.8 grade la granița dintre Turcia și Siria: 1.500 de morți și aproape 7.000 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7.8 a lovit în cursul zilei de luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Impactul a dus la moartea a peste 1.500 de persoane și rănirea a mai multor mii de oameni.

Multe clădiri din regiune s-au prăbușit, iar forțele de salvare au fost nevoite să caute din greu supraviețuitorii prinși în dărâmături. Cutremurul a avut loc la primele ore ale dimineții și a fost resimțit în Cipru și Liban.

„Nu am mai simțit așa ceva în cei 40 de ani de când trăiesc.Am fost scuturat de cel puțin trei ori foarte puternic, parcă eram un bebeluș în pătuțul lui”, a declarat Erdem, un locuitor al orașului turc Gaziantep.

De asemenea, castelul Gaziantep care este vechi de secole s-a prăbușit după cutremur. Din păcate, monumentul a fost grav avariat după fenomen.

„Unele dintre bastioanele din părțile de est, sud și sud-est ale castelului istoric Gaziantep din districtul central Șahinbey au fost distruse de cutremur, iar resturile au fost împrăștiate pe șosea. Balustradele de fier din jurul castelului au fost împrăștiate pe trotuarele din jur. Zidul de sprijin de lângă castel s-a prăbușit, de asemenea. În unele bastioane, au fost observate fisuri mari”, a transmis agenția de știri turcă de stat Anadolu.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments