Moda în Bucureștiul interbelic: cum se îmbrăca elita din ,Micul Paris’?
Bucureștiul era cunoscut în special în perioada interbelică și sub numele de ,Micul Paris’ datorită arhitecturii elegante, a străduțelor din piatră cubică și a rafinamentului elitei.
Zona Lipscani și Calea Victoriei erau vestite pentru magazinele cu materiale de calitate și ateliere cu croitori profesioniști care să le ajute mai ales pe doamne să fie în pas cu moda.
Aceștia croiau cele mai sofisticate rochii de bal, dar nici linia costumelor bărbătești nu era prea departe de perfecțiunea lor.
O ținută impecabilă din vremurile apuse conținea de cele mai multe ori, pălărie, mărgele, voalete, rochii până la genunchi, fuste cu clini bogați, accesorii colorate în culori vii și mai ales un machiaj potrivit evenimentului.
Rochiile de seară erau de departe cele mai spectaculoase, fiind accesorizate cu șaluri de cașmir sau gulere de blană, iar multe dintre doamnele care făceau parte din clasa înaltă purtau și umbrele brodate în culori pastelate, evantaie pictate manual și gentuțe pe încheietura mâinii.
În timpul acesta, domnii nu ieșeau din casă dacă nu purtau pantofi de lac în anotimpurile calde sau ghete în momentul în care se răcea afară. Desigur că cei mai mulți apelau la costume indiferent de locul în care trebuiau să poposească, tocmai pentru a menține vie eticheta a Micului Paris.