Povestea primei echipe de fotbal din lume: Sheffield FC a intrat în istorie

Sheffield FC este primul club de fotbal al lumii. Poate puțini știu, dar acest sport s-a născut din nevoia oamenilor de a-și măsura puterile cu semenii lor, păstrând totuși această luptă sub dominanța unor reguli care să îi scoată nevătămați la final de confruntare.

Jocul modern pe care îl iubesc mulți oameni astăzi a început în Anglia, iar regulile primelor competiții și echipe s-au născut pe această insulă care în momentul actual găzduiește Premier League.

Sheffield FC se întrunește prima oară pe 24 octombrie 1857, într-o seră din apropierea câmpului Olive Grove, care avea să fie primul teren al echipei.

Nu existau alte echipe cu care să se întreacă, așa că la început se jucau meciuri interne între familiști și celibatari sau între profesioniști și necalificați.

În modul acesta, doi dintre jucători s-au văzut nevoiți să realizeze primele reguli din istoria fotbalului, recunoscute oficial de fotbaliștii Sheffield FC pe 21 octombrie 1858.

Setul avea concepte precum: aruncări de la margine sau lovituri de colț. De asemenea, în următorii 5 ani de la formarea clubului, alte 14 formații de fotbal au apărut în zona Sheffield-ului.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments