Povești din România socialistă: totul despre obsesia politicienilor pentru putere din București

Secolul al XX-lea era plin de speranță în inimile multora, mai cu seamă a oamenilor care locuiau în Capitală pentru că tehnologiile apăreau din ce în ce mai mult pe piață și cantitățile de mărfuri ar fi generat o creștere a nivelului de trai. Din păcate, realitatea nu era așa, pentru că viața oamenilor a început să fie una grea din cauza politicienilor obsedați de putere.

Comuniștii au început să ia cu asalt instituțiile țării în toamna anului 1944, pentru a satisface ordinele conducătorului.

Puterea a fost în cele din urmă preluată oficial în 6 martie 1945, iar mai apoi a început distrugerea a tot ce era românesc în speranța unei lumi noi, lucru care era, de fapt, o iluzie.

Mai exact, în acele vremuri se promova dezvoltarea industriei și modificarea localităților prin urbanizare intensivă într-un stil brutal.

Atunci, excavatorul a fost mașina perfectă pentru politicienii care voiau să spulbere tot în calea lor. Nicolae Ceaușescu a dat mai apoi ordin să fie importate modele cât mai performante, iar în doar patru ani au fost aduse nu mai puțin de 1.410 de astfel de mașinării.

Ulterior, au început să se fabrice la noi în țară, moment în care șoselele patriei socialiste nu au mai făcut față traficului rutier în creștere din cauza lor. Din păcate, realizările erau crunte pentru popor: acțiuni împotriva românilor sub acoperirea unei idei de modernizare din noua epocă de aur.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments