Moartea tragică a Anei Davila: soția medicului Carol Davila a fost otrăvită

Carol Davila s-a căsătorit cu Ana Racoviță, nepoată de boieri. Cei doi au devenit soț și soție în aprilie 1861, în orașul Golești, iar de atunci au început să își clădească o familie.

Celebrul medic a mai fost căsătorit înainte cu Maria Marseille, fiica unui medic francez. Din păcate, ea s-a stins din viață la 24 de ani, la nașterea unui copil.

Cu toate astea, farmacistul român a găsit-o pe Ana cu care a avut patru copii: două fiice și doi fii. După căsătorie, Ana a preluat administrarea și conducerea azilului pentru fete orfane înființat de soțul său în 1860. Alături de ea a fost Elena Cuza, soția Alexandrului Ioan Cuza.

Din păcate, partenera lui Carol Davila s-a stins din viață la 40 de ani în 1874, ca urmare a unei greșeli medicale. Totul a pornit de la o durere de cap puternică, moment în care un medic s-a oferit să-i aducă praf de chinină.

Doctorul a luat flaconul fără să-și dea seama că se afla la un nivel mai înalt decât al raftului cu flaconul de chinină și, din păcate, i-a oferit Anei stricnină.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments