Samsung Electronics dezvăluie noul televizor QLED 8K 2020 la CES

România, București– 8 ianuarie 2020 –Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat noua generație de televizoare QLED 8K la CES 2020, în Las Vegas, oferind operspectivă asupra viitorului tehnologiei ecranelor. Aceasta îmbină inovații de ultimă oră care transformă experiența de vizionare într-una mai imersivă, iar stilul de viață al utilizatorului devine mai integrat datorită noilorspecificații, care oferă o experiență completă de divertismentîn confortul propriei case.

Gama QLED 8K 2020 oferă utilizatoriloro experiență de vizionare fără precedent, dar și o integrare inteligentă în casă. Acesta folosește puterea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți capacitățile audio, video și smart. În plus, oferă o gamă largă de funcții inteligente alimentate de Tizen, oferind utilizatorilor ocazia să foloseascăcomenzi vocale și să accesezefuncții noi, precum Tap View, Digital Butler și Samsung Health.


Toate aceste inovații sunt incluse în noul televizor flasghip – Q950TS QLED 8K, primul televizor din industrie ce oferă capacități audio surround sound, rezoluție true-to-life8K și un design uimitor, ultra-subțire.


Rezoluția 8K are potențialul de a ne transforma industria. Ecranele de peste 75 incisunt segmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piață, fiind segmentul în care rezoluția 8K contează cel mai mult. Gama noastră de televizoare 8K 2020 aratăîntocmai putereaacestui potențial. Capacitățile sale imersive fără precedent și specificațiile inteligente inegalabile le permit utilizatorilor să își urmărească pasiunile mult mai ușor șisă facă mai mult din ceea ce iubesc”, a declarat Joe Stinziano, Head of Consumer Electronics Business, Samsung Electronics America.

Reinventarea design-ului TV

Q950 elimină marginea din jurul ecranului pentru a crea un raport ecran-corp de aproape 99%, cel mai mare procentaj de pe piață. De la aproximativ trei-patru metri distanță, utilizatorii sunt cuceriți de efectul uimitor alecranului Infinity, în care marginile par să dispară. Rezultatul este o experiență de vizionare mult mai imersivă care elimină granițele dintre televizor și ambient.


În plus, Q950 are doar 15 milimetri grosime pe întregul ecran. În combinație cu un panou din spate complet plat, Q950 poate sta lipit deperete sau se poate integra perfect și când este așezat pe un suport.

Redefinirea calității imaginii

Gama QLED 8K 2020 reflectă angajamentul pe care și-l asumă Samsung de a fi la vârfulinovației în industrie prin implementarea, adoptarea și redarea rezoluțiilor 8K. Fiecare model din gamă îndeplinește cerințeleAsociației 8K, precum și CTA 8K Ultra HD Display Definition.

În același timp, gama QLED 8K este printre primele din industrie care acceptă redarea de conținut nativ 8K. În 2020, utilizatorii vor putea să se bucure de videoclipuri codec AV1 filmate în 8K pe televizoarele QLED 8K. Toate televizoarele Samsung din gama 8K 2020 vor fi livrate cu această capacitate încorporată.

De asemenea, Samsung lucrează cu parteneri precum YouTube pentru a dezvolta platforme care suportă streaming de conținut nativ 8K.

Pe lângă crearea ecosistemului 8K în întreaga industrie, gama QLED 8K ajută utilizatorii să experimenteze puterea rezoluției 8K chiar și atunci când urmăresc un conținut cu rezoluție mai mică. Bazat pe o tehnologia semiconductorilor Samsung, noua generație a procesorului Quantum Processor 8K al modelului Q950 dispune de capacități îmbunătățite de inteligență artificială care utilizează învățarea automată pentru a analiza și identifica caracteristicile fiecărui pixel. Apoi restaurează diferite elemente ale imaginii pentru a crea o imagine 8K curată, indiferent de sursa conținutului.

O problemă comună identificată de utilizatori este viteza conexiunii de internet. AI ScaleNet asigură o conexiune de streaming lină prin optimizarea benzii disponibile. Conținutul este comprimat în momentul în care pleacă de la furnizorul de conținut, apoi este restabilit după ce ajunge la televizor pentru a reduce semnificativlargimea de bandă necesară pentru difuzarea conținutului. Samsung Electronics continuă să colaboreze cu Amazon și folosește AI ScaleNet de la definiția standard la 4K în Prime Video.


Performanța sunetului reimaginată

Întrucât sunetul este la fel de important ca videoul când vorbim de o experiență de streaming imersivă, Q950 oferă unele dintre cele mai bune specificațiiaudio TV de pe piață. Dispune de difuzoare pe fiecare parte a display-ului, precum și sub-woofere în partea din spate. Când este combinat cu Object Tracking Sound+, care folosește un software bazat pe AI pentru a potrivi sunetul cu mișcarea obiectelor de pe ecran, Q950 poate oferi un sunet surround clar 5.1.

Q950 poate ajusta volumul în funcție de sunetele din jur, cum ar fi sunetul făcut de un blender în funcțiune sau deun aspirator. Amplificatorul de voce activ (AVA) ajutăcei 40% dintre utilizatoriicare declara ca sunt distrași de aceste sunete prin detectarea lor si amplificarea automataa claritatii vocii pentru conținutul difuzat.

În cele din urmă, Q950 are capacitatea unică de a folosi difuzoarele încorporate drept canal audio suplimentar atunci când este conectat la un sound bardin seria Q 2020, precum Q800, nominalizat al premiumui Best of Innovation CES.Q-Symphonyredă sunet de pe ambele dispozitive și astfel creazăun peisaj sonor dinamic și multidimensional.

Reinventarea experienței de vizualizare

Astăzi, utilizatorii au acces și consumă mai mult conținut streaming ca oricând. Acesta este motivul pentru care gama TV QLED 8K 2020 oferă specificații unice care îi ajută pe utilizatori să se bucure mai mult de conținutul pe care îl urmaresc și să interacționeze în același timp și cu dispozitive.

În 2020, Bixby, asistentul AI Samsung, devine mai inteligent ca niciodată. Utilizatorii își potfolosi televizorul pentru a schimba atmosferadin cameră. Spre exemplu, Bixby poate crea un ambientmai liniștit printr-o simplă comandă vocală, iar televizorul va afișa pe ecran un fundal relaxant. În plus, Samsung va pune la dispoziție mai multe opțiuni de asistenti vocali, utilizatorii având posibilitatea de a alege, integrând Amazon Alexa și Google Assistant în gama QLED 8K 2020 Samsung. Astfel,utilizatorii vor accesa mai ușor conținutul preferat, prin capabilități extinse de smart home și control TV.

Q950 prezintă un ghid universal nou, îmbunătățit, care folosește algoritmi bazați pe inteligență artificială pentru a analiza tipul de conținut pe care îl urmăresc utilizatorii, alături de serviciile și canalele TV favorite, pentru a le oferi recomandări personalizate în funcție de obiceiurile și gusturile lor specifice.

Reinventarea vieții conectate

Linia QLED 8K 2020 a apărut ca urmare a evoluției constante a modului în care utilizatorii folosesc ecranele în activitatățile lor, iar specificațiile inovatoare vin în sprijinul stilului lor de viață modern.

Deoarece studiilearată că patru din cinci persoane nu fac sport cu regularitate, Samsung a dezvoltat o soluție de fitness și wellness menită să se potrivescă cu stilul de viață aglomerat și agitat al majorității utilizatorilor. Q950 poate fi un hub pentru fitness în confortul propriei case, odată cu lansarea Samsung Health pe TV. Prin intermediul Samsung Health pe Q950, utilizatorii vor putea să-și urmărească progresul și să își seteze obiective de fitness pe care le pot împărtăși cu restul familiei. În plus, au acces la conținut exclusiv de la parteneri de top, precum Calm, FitPlan, Jillian Michaels, Echelon, Obe Fitness și Barre 3 și altele.


Din ce în ce mai mulți utilizatori își folosesc telefonul în timp ce se uită la TV, chiar dacă poate fi dfiicil să fii atent la ambele device-uri.Multi-View se asigură că utilizatorii nu vor rata nimic de pe niciun ecran, astfel încât ecranului telefonului poate fi proiectat pe TV într-o fereastră separată de ceea ce se difuzează la TV. Cu 14 aspecte diferite, utilizatorii își pot personaliza experiența de vizualizare, pot alege dintre afișarea continutului fie alăturat, fie picture-in-picture.

Pentru a le oferi utilizatorilor cea mai bună experiență, Q950 oferă noi modalități de a face screen mirroring.Tap View le permite utilizatorilor să-și proiectezeconținutul de pe telefon pe televizor doar prin atingerea celor două dispozitive. Și cu ajutorulDigital Butler, utilizatorul poate controla mai multe produse decât oricând, folosind tehnologiainfraroșu pentru a detecta și a controla device-uri non-IoT din casă.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments