Totul despre Hipodromul Băneasa: simbolul Capitalei a rămas acum doar o tristă amintire

Hipodromul Băneasa a fost uitat de o bună vreme, dar în perioada interbelică era unul din locurile în care bucureștenii veneau săptămânal să se afirme și să cunoască diverse personalități importante din înalta societate.

Locația a fost ridicată după planurile arhitectului Ion D. Berindey, care a preluat modelul hipodromurilor franceze. Acesta a fost inaugurat în anul 1908 în prezența Familiei Regale, ulterior fiind demolat de regimul comunist.

Mai exact, partea dreaptă a sa a fost înlocuită în 1952 de Casa Scânteii, iar cea din stânga a făcut loc întregului complex ROMEXPO la începutul anilor ’60. Un eveniment important pentru hipodrom a fost vizita marcantă a aviatorului francez Louis Bleriot din 1909, moment în care bucureștenii au putut admira pentru prima dată în voie un aeroplan.

„Mii de străini și de provinciali vin la București, hotelurile sunt pline, pe străzi animație: numai din Brașov se anunță sosirea unui grup de 500 de persoane care să asiste la experiențe”, arătau ziarele de atunci.

De asemenea, Bucureștiul se aglomera când în același loc veneau în prim-plan cursele spectaculoase de cai. Acestea erau urmărite atent de două ori pe săptămână primăvara și toamne. Din păcate, acum totul este doar o amintire.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments