Tragedia Zarazei, între legendă și adevăr: povestea de dragoste începută pe Lipscani

Oamenii care au auzit de Zaraza s-au împărțit în două tabere: cei care spun că ea este un personaj de ficțiune și cei care cred că a existat o astfel de femeie.

Aceasta ar fi deținut o frumusețe dumnezeiască, buze senzuale, păr lung și negru și un fler cum puțini au văzut. Cea din urmă se îndrăgostește nebunește în 1944 de tenorul Cristian Vasile, care avea să lupte pentru inima ei cu mult curaj.

Povestea în doi a început chiar în localul ,,Vulpea roșie”, de pe Lipscani. El o vede imediat cum intră în local și nici măcar nu-și mai poate continua recitalul din cauza ochilor care l-au vrăjit, așa că pleacă într-un restaurant din zonă.

Sentimentele erau împărtășite, astfel Zaraza fuge după el, iar din acea seară amorezii rămân unul lângă altul timp de doi ani de zile. Gelozia artistului era foarte mare, mai cu seamă după ce Zavaidoc își face apariția. Din păcate, Zaraza este mai apoi omorâtă de Borilă, un om din anturajul lui Zavaidoc ce ar fi aflat de planul tenorului de a-l ucide.

Legenda spune că ea a murit la malul Dâmbovița, în timp ce mergea să cumpere tutun. Cristian Vasile a fost devastat, iar pentru că o iubea prea mult ar fi furat cenușa ei din crematoriu și ar fi mâncat-o cu lingurița.

Există, însă, și varianta conform căreia este doar o poveste creată pe seama unei melodii de tango interpretată de Cristian Vasile și compusă, de fapt, de un argentinian.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments