Descopera Bucurestiul

Mai mult decat orasul Bucuresti

București – cu ce ne încântă fostul Mic Paris

2 min read

Orașul București a fost numit în trecut Micul Paris din Estul Europei. Cunoaștem poate acest apelativ al său. Deși în ziua de azi poate că nu mai este la fel de strălucitor precum a fost atunci. Dar de ce merită să fie vizitat și străbătut la pas în prezent?

Cel mai populat oraș din România și cel de-al zecelea ca populație din Uniunea Europeană este casă unei arhitecturi uimitoare, a nenumărate atracții turistice și a celor mai fermecătoare hoteluri. Pentru români este un loc considerat relativ scump. Dar pentru turiștii stranieri, București este un rai în care majoritatea lucrurilor sunt accesibile ca preț.

Ce face din București un loc extraordinar pentru turiștii de pretutindeni

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Acest muzeu, numit după cel mai cunoscut biolog român al tuturor timpurilor, se laudă cu mai bine de 2 milioane de exponate. Este de asemenea și locul care adăpostește cea mai mare colecție de fluturi din toată Europa. La Muzeul Antipa există o expoziție permanentă, expoziții temporare, dar și multiple evenimente destinate mai multor categorii de vârstă.

Calea Victoriei

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi străzi din București. Este și locul preferat de plimbare al bucureștenilor sau al celor care s-au mutat în capitală. Este clar că devine totodată și bulevardul preferat pentru promenadă al celor care vizitează orașul.

Parcul Cișmigiu

S-au scris cărți, s-au compus piese despre, s-au filmat producții în acest loc verde din inima Bucureștiului. Parcul Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din fostul Mic Paris. În plus, având o suprafață de 16 hectare și nenumărate atracții pentru toată lumea, atrage plimbăreții ca un magnet. Aici au loc tot felul de evenimente în fiecare dintre cele 4 anotimpuri. Dar este și un loc grozav pentru ședințe foto, relaxare și alergări sau plimbări cu bicicleta.

Hanu’ lui Manuc

Hanul Manuc este construit în anul 1806 și este cel mai vechi hotel din București. Deși denumirea sa este de han, în prezent servește mai mult de loc în care se poate lua masa sau bea ceva. Cu toate acestea, se dorește renovarea sa pentru a-și recăpăta menirea de loc de cazare pentru oaspeți din toate colțurile țării și lumii.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase și istorice locuri din capitala României. În viitoarele postări veți citi și despre alte bijuterii arhitecturale din acest oraș fabulos.

Distribuie pe:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ionela Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ionela
Guest
Ionela

Imi place blog-ul. Sa postati mai des!