Muzeul Național al Țăranului Român

Întrucât am ajuns să vorbim tot mai puțin despre folclor, tradiții și mituri, am ales ca subiectul de astăzi să fie despre cel mai diversificat muzeu din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare.

Scurt istoric Muzeul este renumit datorită colecțiilor sale formate din 10.000 de obiecte. A fost fondat la 5 februarie 1990 de către Horia Bernea și își desfășoara activitatea într-o clădire în  stil neo – românesc. Muzeul Național al Tăranului Român este continuatorul Muzeului de Etnografie, de Artă Națională, de Artă Decorativă și de Artă Industrială. Stilul clădirii este inspirat din tradiția brâncovenească. Zidurile din cărămidă roșie, elementele prelucrate și arcadele oferă clădirii caracter istoric, monumental. Muzeul dispune de colecții de ceramică, lemn, port popular, mobile și o mulțime de alte subramuri ale artei încadrate în tradiția populară.

În curtea muzeului, intrarea dinspre Bulevardul Ion Mihalache, a fost montată o mică biserică din lemn care datează din secolul al XVIII-lea, fiind considerată monument istoric.

Unde?

Muzeul este situat în București pe Șoseaua Kiseleff nr. 3, lângă Piața Victoriei.

Când?

Muzeul este la dispoziția publicului de Marți până Duminică, în intervalul orar 10-18. Lunea muzeul este închis.

Și anul acesta cei de la Muzeul Național al Țăranului Român organizează ateliere de creativitate precum: ateliere de desen cu Ruxandra Grigorescu, ateliere de colaj textil și cusături, teatrul de umbre prin calendarul obiceiurilor tradiționale românești cu Beatrice Iordan, în câte feluri se poate spune o poveste? cu Raluca Oprea-Minoiu, ateliere de modelat lut cu Crina Cranta și alte nenumărate activități dornice de a trezi în cei care le frecventează spiritul tradițional și cultural.

Fiind preocupați tot mai mult de lucrurile mondene și contemporane, începem să oferim mai puțină importanță obiceiurilor populare, culturii și artei. MȚR este cel care a reușit să adune la un loc toate aceste concepte care conferă clădirii eleganța unui adevărat palat al artei.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments