Primul fotomodel profesionist din istorie a fost o româncă născută la Iași: cum a ajuns la Paris în anii ’30?

Renee Perle a fost o româncă născută la Iași care a rămas în istorie pentru că a ajuns primul fotomodel profesionist din lume în anii ’30.

Fata a avut posibilitatea să ajungă la Paris după ce un fotograf celebru de modă s-a îndrăgostit nebunește de ea. Cu toate astea, Renee a fost remarcată de mulți alți fotografi și designeri pentru trăsăturile sale splendide.

Cea din urmă se numea, de fapt, Renadi Parlea, dar a fost nevoită să își găsească un nume mai potrivit domeniului în care activa.

Ea s-a născut la Iași într-o familie cu origini evreiești, iar la scurt timp după ce a ajuns la Paris drumul său spre celebritate s-a deschis larg în special în urma întâlnirii cu fotograful Jacques-Henri Lartigue.

,,Renée! Este tandră, pasională şi devotată. Peste toate acestea, Renee înseamnă dragoste. Face mereu scene. Este gelozie sau este nebunei? Poate simte nevoia să ne certăm de dragul împăcării. Sunt prea cu picioarele pe pământ, prea spectator şi prea prost actor pentru acest tip de joc pe care Renee vrea să-l jucăm”, a scris artistul despre model în propriul jurnal.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments