Clădiri simbolice din București care s-au prăbușit total sau parțial la cutremurul din 1977

Capitala a trecut printr-o tragedie uriașă în data de 4 martie 1977, atunci când a pierdut mulți locuitori și câteva construcții importante ce marcau simboluri impresionante ale orașului. Iată care au fost cele mai importante care au avut de suferit la cutremur!

Blocul Dunărea: a fost nevoie doar de un minut pentru ca bulevardul Magheru să își schimbe complet înfățișarea. Printre clădirile impunătoare din centru care au fost puse la pământ s-a numărat și blocul Dunărea, care avea la parter un restaurant celebru.

Biserica Enei: ea a fost cunoscută sub numele de Ianei Ianii, Ienei, Enii ori Ieni, aflată pe strada cu același nume. Aceasta a avut mult de suferit în urma dezastrului, dar totuși a fost mai puțin afectată decât alte clădiri.

Blocul Wilson: blocul se afla pe bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 25, construit în perioada interbelică. Deși avea 12 etaje, acesta a suferit doar părbușirea parțială a acoperișului în 1977.

Blocul Scala: a avut 11 etaje, iar cu toate că a rezistat cutremurului din 1940, avariile au fost reparate superficial și în ’77 s-a spulberat în întregime.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments