Cărțile unesc oamenii
Toate pozele de pe Instagram, Facebook, înfățisând cea mai frumoasă librărie din București. De exemplu, Cărturești Carusel, a provocat isterie în rândul oamenilor, cât și al influencerilor, devenind cea mai vizitată librărie (pe post de locație turistică, aproape) din ultimii ani. Cărțile unesc oamenii de pretutindeni!
Unde se găsește librăria
Locația librăriei este pe strada Lipscani, iar arhitectura interioară a trecut prin ai multe etape de-a lungul existenței acestei clădiri. Fiind construită în 1860, într-o perioadă în care renascentismul luase având în Europa. Clădirea a fost preluată de o recunoscută familie de bancheri în 1990, moment în care a fost transformată într-o structură barocă. În 2013, însă, a devenit proprietatea unui manager român. Apoi, a transformat această clădire într-un concept modern, și anume cel de ”Square One” care se materializează prin ideea unui carusel, de aici și numele librăriei. În alte cuvinte, în această clădire pot încape aproximativ 400 de persoane, destul cât să cuprindă întregul conținut al tutror cărților.
Clădirea este atât de bine luminată și organizată, în consecință, emană o căldură specială, alături de cărțile expuse publicului larg. Desigur, pe lângă literatură, în Cărturești poți găsi aproapte tot ce-ți dorești. De la cele mai exotice ceaiuri, la cadouri, obiecte de papetărie, CD-uri, orice este legat de artă și cultură.
De unde provine numele ”Cărturești?”
Deși Cărturești există în mai multe locații, fiind o companie care dăinuie de aproape 20 de ani în România, Cărturești Carusel este pe de parte cel mai impresionant dintre acestea. Numele de Cărturești a fost inițial Cărtărești, însemnând ”cetate a cărții”. Însă oamenii au asociat numele cu scriitorul Mircea Cărtărescu, care începuse să primească felicitări pentru deschiderea unui asemenea lanț cultural. Prin urmare, numele a devenit Cărturești.
Proiectul a însemnat un pas important spre cultură, devenind extrem de vizitat de oamenii iubitori de artă și cărți, iar celelalte clădiri în care Cărturești dăiunie au, fiecare în parte, câte o poveste.
Cine a inițiat proiectul?
În concluzie, cei vinovați pentru această idee genială sunt Șerban Radu și Nicoleta Dumitru. Cei doi au adus la viață ceva de mult uitat: plăcerea simplă de a citi.
Foarte frumos, o singura data am fost in aceasta librarie dar mi-a placut foarte mult. Am luat o carte foarte interesanta despre radacina de maca si o carte despre plante.
Mi-a placut articolul, foarte frumos scris.
Multumesc pentru informatie!