Toamna peste Bucuresti

Pentru mine toamna este anotimpul perfect pentru a încerca lucruri noi. Iar cum Bucureștiul înseamnă orice și ceva mai mult, e musai să vizitezi locuri noi și să faci plimbări pe străzile pline de studenți și oameni grăbiți. E un peisaj de toamnă pe care fie că vrei, fie că nu, nu îl poți uita. De aceea ți-am pregătit o listă cu locuri perfecte de vizitat în această toamnă.

Consider că primul loc este predestinat pentru Cărturești-Carusel. De ce? Pentru că este un loc plin de cărți, ceai și oameni faini. Poți să pierzi ore bune răsfoind cărți și purtând conversații cu tot felul de oameni interesanți, unii pasionați de romane de dragoste, iar unii poate chiar de cele horror.

Această ”librărie” se găsește pe strada Lipscani nr. 55 într-o clădire impunătoare ce datează încă din secolul XIX.  Imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viață printr-o amenajare inovatoare.

Clădirea este plină cu cărți din cele mai noi edituri, dar și dintre cele mai vechi. La ultimul etaj se găsește o cafenea peste care vine un acoperiș de sticlă, dând un sentiment de intimitate. La subsol sunt multe colecții de cd-uri, jocuri sau postere pentru iubitorii și colecționarii de produse geek.

Sursa : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Libraria_Carturesti_Carusel_-_Interior_ziua.jpg/800px-Libraria_Carturesti_Carusel_-_Interior_ziua.jpg

Un alt loc marcat de istorie și de un design impresionant este Pasajul Macca-Villacrosse care face legătura între Calea Victoriei și Strada Lipscani. Atunci când intrii în el te întâmpină câteva cafenele și localuri drăguțe, cu tematici diferite. Merită să bei o cafea acolo în timp ce te bucuri de feeling-ul pe care acest pasaj ți-l poate da. Aproape că uiți unde ești. Punctul culminant al arhitecturii este acoperișul realizat din sticlă care formează parcă un colț de relaxare, înconjurat de umbre și lumini, departe de agitația Bucureștiului.

Pasajul a luat naștere în 1891 și a fost realizat de arhitectul Felix Xenopol. Pasajul a fost construit cu scopul de a lega Banca Națională de cea mai intens circulată arteră de la acea vreme. Sticla din care este făcut acoperișul are un iz galben, motiv pentru care pasajul pare foarte liniștit și relaxant.

Sursa : https://www.bucurestiulmeudrag.ro/img/photos/s1920/57c84365-64d0-4dca-8db3-4518592b13d5.jpg

 Daca iti place poti citi si: Parcul Herastrau – Bucuresti

În ultimul rând, trebuie să mergi în parc. Bucureștiul este plin de parcuri mari și frumoase și merită să faci o plimbare la pas, sau chiar cu bicicleta prin aceste locuri liniștite. Favoritul meu este parcul Cișmigiu, dar la fel de frumoase sunt celelalte, precum Herăstrău sau Alexandru Ioan Cuza. În aceste parcuri găsești bărci și hidrobiciclete de închiriat la o sumă modică ce variază între 10-20 lei/h. Este un preț modic pentru o plimbare de neuitat! Și e păcat să nu profiți de decorul arămiu pe care ni-l pregătește toamna.   

Parcul Cișmigiu este de altfel și cea mai veche grădină publică din București și se află într-o locație extrem de bună, între bulevardul Regina Elisabeta și bulevardul Schitu Măgureanu. Deși este mărginit de două bulvarde intens circulate, acesta își păstrează acel vibe aparte.

toamna peste bucuresti

Sursa : https://www.hoteleos.ro/wp-content/uploads/2017/04/recomandare-de-la-hotel-eos-vizitati-gradina-cismigiu.jpg

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Valentina
4 years ago

Imi place blog-ul, sa mai postati.