Ce mai vizităm frumos în București. Atracții pentru toată lumea

Așa cum menționam într-un articol trecut, București este nu numai capitala României, ci și un loc grozav de vizitat. Și pentru că data trecută am vorbit despre 4 locuri încântătoare pentru bucureșteni, dar și pentru turiști, acum voi vorbi despre altceva ce e frumos în București.

Palatul Primăverii/Casa Ceaușescu

Palatul Primăverii este fosta reședință a soților Ceaușescu. După executarea celor doi, locuința a fost închisă timp de mulți ani. Dar a fost redeschisă pentru public ca muzeu în anul 2016. Vizitatorii pot face turul celor 80 de camere ale palatului. Pot vedea piscina și sala de cinema a reședinței Ceaușescu și observa în ce lux a trăit familia prezidențială în timpul comunismului.

Din exterior poate părea o clădire destul de elegantă. Dar interiorul este decorat într-un stil kitsch, Elena Ceușescu fiind cea care a ales mobila și decorațiunile. Pentru a vizita Palatul Primăverii, trebuie să suni cu o zi înainte sau să intri pe site pentru a-ți face rezervare.

Ateneul Român

Clădirea impresionantă sub forma unui dom este una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din București. Și totodată, casa Orchestrei Filarmonice George Enescu. Stilul arhitectural al acestei clădiri este un mix între neoclasic și eclectic. Ateneul Român poate adăposti aproximativ 800 de oaspeți. Zidul interior este decorat cu măiestrie cu fresce care înfățișează momente cruciale din istoria României.

Ce mai e frumos în București

Muzeul Satului

frumos in Bucuresti

Imensul muzeu în aer liber este situat pe malurile Lacului Herestrău. El adăpostește câteva sute de case istorice, ferme și alte acareturi mutate aici din diferitele regiuni ale României. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București a fost deschis în anul 1936. Majoritatea structurilor ce pot fi vizitate și admirate aici datează încă din secolul 19.

Acest loc plin de istorie și de farmec din capitală ar trebui vizitat de oricine. Fie că este român, fie că nu. Asta mai ales dacă se află în vizită aici și nu are timp de a colinda și satele românești din toată țara.

Tu ce altceva frumos în București mai cunoști și crezi că merită să fie promovat celor ce ajung aici?

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments