Bucuresti, Romania

Bucuresti, Romania

de Razvan Oprea-Balais (aka @hustle_am)

Cu siguranta ca de foarte mult timp nu s-a mai pus atat de mult accent pe crearea unei identitati, asa cum se intampla in zilele noastre. Fie ca vorbim de branduri, de idei de start-up-uri, de a oferi o experienta unica sau de a avea un stil anume de viata. Toate duc catre idea de a diferentia un lucru de celelalte, in special din acelasi domeniu.

https://www.instagram.com/p/Ba9fb1Ylk89/?taken-by=hustle_am

De asemenea atunci cand ne gandim la capitala unei tari, imediat suntem obisnuiti sa ii dam un inteles aparte. Probabil orasul administrativ cu cele mai mari centre comerciale, cu cele mai frumoase parcuri si cu siguranta locul unde au loc cele mai importante evenimente din tara respectiva. Ce-i drept, foarte rar se intampla ca o capitala, sa nu fie cea mai puternica atractie din punct de vedere al oraselor ce merita a fi vizitate, dintr-o anumita tara.

In cazul de fata, Bucuresti este cu siguranta centrul acestei tari indiferent la ce am face referire, cu toate ca Vestul pare sa se intalte tot mai rapid. Din punct de vedere al atractivitatii joburilor, dar mai ales a stilului de viata, orasele din acea zona a Romaniei par sa infloreasca tot mai intens.

https://www.instagram.com/p/BajmBdUHuEc/?taken-by=hustle_am

 

De aceea pentru noi, cei din Bucuresti, ar fi interesant sa ne aducem aminte ca odata aceasta capitala s-a numit Micul Paris. Deloc intamplator, incepand cu jumatatea secolului al XIX-lea, datorita fabricilor de textile, bere sau tutun, Bucuresti incepe sa se afirma ca fiind o capitala ce merita a fi traita.

Erau alte vremuri, ati putea spune. Sunt de acord, v-as raspunde. Acum chiar si daca se pune problema astfel, poate n-ar mai avea o importanta chiar atat de mare. Insa de un lucru sunt sigur. Asa cum totul se schimba in jurul nostru si noi ne adaptam la mediul inconjurator.

Idea de lifestyle e din ce in ce mai pregnanta in randul tinerilor, mai ales. Acestia incep sa isi indrepte atentia tot mai des inspre orasele ce le ofera cel mai mult din acest punct de vedere. Intrucat ne traim pe zi ce trece din ce in ce mai multe ore in mediul online, informatiile ne sunt din ce in ce mai rapid accesibile. Social media – ul ne ofera posibilitatea, printr-un click distanta chiar, sa aflam cum se traieste in alte locuri, fara niciun pic de efort. De aceea sunt sigur ca nu de creativitate ducem lipsa, atunci cand vine vorba de a face un oras sa fie mai atractiv.

De asemenea tin sa precizez ca eu cred foarte mult in idea aceea cum ca omul sfinteste locul. Prin urmare, nu e de mirare ca in Bucuresti lucruri faine se intampla la ordinea zilei. Se formeaza comunitati, au loc evenimente de crestere a gradului de constientizare vis a vis de anumite subiecte de prim plan si de asemenea tot de aici putem spune ca iau nastere marile proiecte viitoare.

Insa toate acestea se intampla datorita noua, a celor care traim zilnic in acest oras. Noi cei care il respiram si il calcam, noi cei care il fotografiem si ii dam un nou inteles, noi cei care ii iesim in strada, sau inchidem ochii la cei care il distrug, de multe ori.

 

Totusi acea denumirea de Micul Paris, pare a fi o amintire care inca ii surade. Prin urmare, ce-ar fi ca noi sa fim cei care ii dam un nou inteles acestui oras? Ce s-ar schimba daca macar am incerca? Cine? Eu, tu, el, ea…

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments