Camera regală ascunsă în Gara de Nord: cel mai secret loc

Gara de Nord este una din cele mai cunoscute stații feroviare pentru cei din București și nu numai. Cu toate astea, puțini din cei care au trecut pe acolo știau despre camera secretă din interior.

În trecut, la linia capetelor încoronate, acolo trăgea trenul chiar în fața Salonului Regal. Chiar Principele Radu al României a mărturisit că unele persoane care au reușit să intre acolo au mărturisit că au crezut inițial că sunt deja în Sala Tronului.

,,Dacă ați veni dintr-o altă țară a lumii și ați intra pe ușă, fără să știți unde vă aflați, ați putea crede că sunteți în Sala tronului sau în sala unui palat. Atât de elegant, de solid, de vizionar și de frumos este, pentru că așa a fost tot ce a făcut Carol I în cei 48 de ani de domnie”, spunea Principele Radu al României despre cel mai ascuns loc din Gara de Nord.

Tavanul era decorat într-un mod impresionant cu plafoniere de iluminat aduse de la Paris, avea coloane uriașe, pereții acoperiți cu marmură, oglinzile erau fabricate din cristal, dar cu siguranță salonul de protocol era piesa de rezistență realizat în stil empire în care au intrat toți Regii României și musafirii lor care ajungeau în București cu trenul.

De asemenea, tot aici a fost depus sicriul drapat în negru al Regelui Carol I în anul 1914. Din păcate, camera secretă cuprinde acum doar pereții, câteva fotolii din catifea, un tavanul deosebit și coloanele din marmură.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments