Ceapa și usturoiul: mituri și superstiții uitate. Ce se credea în Egiptul Antic?

Majoritatea românilor consumă destul de des ceapă și usturoi, dar puțini știu care sunt miturile populare legate de acestea. Nimeni nu poate spune cu exactitate când au fost cultivate primele astfel de plante, dar se știe clar că sunt folosite de mii de ani. Ce însemnau în vremurile apuse pentru oameni?

Ceapa era utilizată în ritualuri în Egiptul Antic: mulți cunoșteau proprietățile antiseptice ale legumei, așa că le ofereau celor morți pentru un mic ajutor în viața de apoi. O altă teorie sugerează că egiptenii credeau că mirosul specific și puternic avea capacitatea de a-i învia.

Usturoiul era folosit ca metodă de schimb: acest lucru se întâmpla pe vremea lui Tutankhamon. Mai exact, aproximativ 7 kg de usturoi erau suficiente pentru cumpărarea unui sclav puternic de sex masculin.

Era interzis în Mesopotamia: se credea că ceapa era asociată cu indivizii din clasa inferioară. Este foarte posibil ca în acele vremuri să fi fost refuzată de cei din clasele superioare din cauza mirosului puternic.

Scade senzația de foame și vindecă gelozia: evreii considerau că usturoiul scade senzația de foame, îmbunătățește circulația sângelui, ucide paraziții, vindecă gelozia și încurajează iubirea.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments